Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Aykut Hoca haklı mı? 

Aykut Hoca haklı mı? 

Altı puanlık maçta her iki takım beşer puan kaybetti birer puan kazandı.

Her iki takım için de puandan öte bir anlam taşıyordu bu maç. Kazananı yukarılara taşıyacak maç çok dikkatli olmayı gerektiriyordu. Bu nedenle her iki takımın da yenilmemeye oynayacağını düşündük ama yanıldık. Her iki takım da yenmek için oynadı.

Maça Konyaspor kendi sahasında Galatasaray’a 3-0 gibi ağır bir sonuçla yenilmenin moralsizliği, Antalyaspor ise ligin güçlü takımlarından Denizli’yi deplasmanda aynı skorla mağlup etmenin morali ile çıktı. İki il arasında yıllardır süren çekişmeli rekabet karşılaşmaya farklı bir anlam katıyordu. Çekişmeli bir maç olacağı tahmin ediliyordu, öyle de oldu.

Bu maçı kazanan ileriki haftalarda küme çizgisinin üst noktalarına tırmanmak için, kaybeden ise çizginin altına inmemek için mücadele edecekti. Beraberlik ise mevcut statünün korunmasını sağlayacaktı. 

Nihayetinde puanlar paylaşıldı, statü korundu. 
 
Bugünkü oyuna gelirsek, galibiyete yakın taraf Konyaspor'du. Anicic’in rakip kaleciyi geçen 26. dakikadaki topunu Antalya defansı çizgi üzerinde çıkaramasaydı şimdi farklı şeyler yazıyor olacaktık.

Ofsayt diye sayılmayan golümüzün durumu tartışılır.

Birinci devre gol pozisyonlarının iki takım adına  da zengin olduğu, ikinci yarı ise hem pozisyon hem de oyun üstünlüğü açısından Konyaspor’un bariz üstünlüğünün bulunduğu bir maç izledik.

Konyaspor hücum adına son haftaların en güzel oyunlarından birini oynadı. 

Aykut Hoca’nın maç sonrası açıklamaları ülke gündemine girdi. “Hücum futbolu oynatacak mısınız?” şeklindeki soru hocayı kızdırdı. 

“Hücum futbolu” Aykut Hoca’nın yumuşak karnı... İçinde bulunulan duruma göre hareket edersek Aykut Hoca haklı. Tüm takımların büyük zararlar ettiği, harcama limitlerinin kısıtlı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Konyaspor’un sıralamadaki yeri de göz önünde. Puana acil ihtiyaç duyulan bu haftalarda hücum futbolu yargılaması yapmak doğru değil. 

Ancak meseleye futbol ve seyirci açısından baktığımızda Aykut Hoca'ya hak vermek mümkün değil.

Çünkü: 
1- Bu takımı sezon başlamadan Aykut Hoca yaptı ve lige ne yapacağı bilinmeyen formsuz Bajic dışında neredeyse forvetsiz başladık. 
2- Futbol sonuçta temaşa oyunudur, göz zevki ve gol futbolun olmazsa olmazıdır. 

Yeni transferler eksiklerimize ilaç olacak gibi duruyor. Umarız daha da iyi oynarlar. 

Aykut Hoca’nın verdiği tepkiyi ise haklı buluyorum. Hücum futbolu adına iyi bir sınav verdiğimiz Antalya maçında böyle bir soru sormak “kasıtlı’ gibi geliyor. 

Şahsen maçtan önce Antalya’dan gelecek 1 puana razıydım. Sonuçta deplasmanda alınan puan veya puanlar büyük öneme sahip. Haftaya sahamızda Denizlispor’u yenebilirsek rahat bir nefes alacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi