Halis Demir Özkara

Halis Demir Özkara

Aykut’u göndermek doğru karar mı?

Aykut’u göndermek doğru karar mı?

21 maçta sadece 4 galibiyet. 

Haftalardır yapıldığı yıl dünyanın en iyi 5 stadyumundan biri seçilen 42 bin kapasiteli stadyumda tek bir gol bile atamama. 

Konyaspor’da III. Aykut dönemi tam bir hayalkırıklığı oldu. Yönetim riskli olmakla birlikte doğru bir karar aldı. 

Evet, Aykut Hoca ile tarihin en başarılı dönemlerini yaşadık. Ama futbol bu. Sürekli başarı istiyor. Başarı futbolun olmazsa olmazı. Düşme tehlikesi olmasa Aykut Hoca’ya sezon sonuna kadar şans tanımak gerekirdi. Ama işin sonunda Allah esirgesin düşmek var. Biz bu acı tecrübeleri çok yaşadık. 

Bu süreçlerde iyi hoca bulmak zor. Yönetimin işi hiç de kolay değil. Ama yönetimde tecrübeli isimler var. Doğru bir tercihte bulunacaklarına inanıyorum. 

Dün de yazmıştım. Aykut Hoca defansı garantiye alan bir kurgu ile takım oluşturur. Önceliği kaleden başlayarak ileriye doğru taşır. Konyaspor’un sorunu gol yollarında organize olamamak. Organize bir kaç cılız atak üretilse de onu golle sonuçlandıracak forvet yok. 

Tablo bu. Şimdi böyle bir takımı kim canlandırabilir, ona bakmak lazım. 

Seçenekler fazla değil. 

Ben, yönetimin bu durumlarda fırsat kollayan, kaşarlanmış tek dönemlik hoca arayışına girmeyeceğini düşünüyorum. Hem bizi kümede bırakacak hem de gelecek sezonun takımını oluşturacak birini bulmak lazım. 

Aykut Hoca’yı göndermek alınması gereken doğru bir karar olmuştur. Şimdi ikinci doğru kararla iyi bir hoca bulmak gerekir. 

Tecrübesine ve yönetim başarısına güvendiğim Hilmi Başkan ve profesyonelliğini kimsenin laf edemeyeceği ikinci başkan Selçuk Aksoy’un doğru kişiyi bulacağından kuşkum yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halis Demir Özkara Arşivi