Nurettin Bay

Nurettin Bay

Çevre Bakanı Kurum’un o projesi ne?

Çevre Bakanı Kurum’un o projesi ne?

Ak Parti’de kongre süreci devam ediyor. Konya’da bazı ilçelerde kongreler yapıldı. Dün Selçuklu İlçesinde kongre vardı. Mustafa Hakan Özer güven tazeledi. Ak Parti’de kongreler belirli bir olgunluk ve disiplin içerisinde yapılır. Selçuklu kongresi de aynı olgunlukla gerçekleştirildi.  

İlçe kongresi nedeniyle Konya’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kongrenin yanı sıra gün boyunca birçok programa katıldı. Bakanın mesaisi sabah Medya Buluşması ile başladı,  akşam saatlerine kadar sürdü.

Konya kabinede iki bakan ile temsil ediliyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Konya’ya iyi geldi. Aynı anda iki icracı bakanlığa sahip olmak büyük ayrıcalık.

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, bakanlığın ilk gününden bu tarafa baş döndürücü bir performans ile çalışıyor. Türkiye, Kurum’un hızlı çalışma temposunu biliyor.  O tempo, Elazığ-Malatya depremi ile daha da ön plana çıktı.  Haftalar boyu deprem bölgesinde kaldı. Yerinde tespit ve müdahalelerle yaraların sarılmasında büyük gayret sarf etti. Dünkü toplantıda bir ay içerisinde Elazığ’da 2 bin, Malatya’da ise bin konutun ihalesini gerçekleştirdiklerini ve bu konutların bir yıl içerisinde depremzedelere teslim edileceğini söyledi. Hükümet ve özellikle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu depremde iyi bir sınav verdi.

Konya’ya sevgisi bilinen Bakan Kurum, şehrin tarihi dönüşümüne önemli katkılar sağlıyor. Eski Sanayi’nin kaldırılması, Mevlana Çevresi düzenlemesi, Millet Bahçeleri’nin yapımı gibi şehrin geleceğine damga vuracak büyük değişime destek veren Kurum, doğduğu şehre hizmetten zevk duyan bir anlayışa sahip.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Medya Buluşması programında Bakan Kurum’u, ‘hangi meseleniz olursa olsun, saatin kaç olduğuna bakmaksızın beni arayın’ diyen bir Konya sevdalısı şeklinde tanıttı.

Bakan dün basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Konyalı gazeteciler birçok konuyla ilgili sorular yöneltti. En kritik soru, kendi alanının dışından geldi. Konya’nın meşhur sulama suyu sorunu ile ilgili…

Bakan Kurum, ‘Büyük yatırımlar yapıyoruz, ancak herkes biliyor ki Konya’nın en büyük sorunu sulama suyu sorunu. Devam eden yatırımlarla belirli aşamalar kat edeceğiz. Şimdi Tarım Bakanlığı ile güzel bir proje yürütüyoruz. Henüz üzerinde çalışıldığı için şimdiden bilgi vermek istemiyorum. Ancak tamamladığımızda Konya tarımına önemli bir katkı sağlayacağını söyleyebilirim’ şeklinde konuştu.

Sulama suyu ile ilgili projeler benim en heyecan duyduğum projeler. Konya Kapalı Havzasındaki su kaynaklarının tamamına yakını kullanılıyor. Bundan sonrası için yapılabilecek iki iş var. Birincisi suyun tasarruflu kullanılması, ikincisi dış havzalardan su getirilmesi. Dış Havzalardan su getirilmesi dünya çapında bir yatırım anlamına geliyor. Sanırım daha bu aşamanın uzağındayız.

Ak Parti genel başkan yardımcısı Leyla Şahin Usta ise sulama suyunun daha verimli kullanımı ile ilgili bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Daha ziyade mevcut suyun günümüz sulama teknikleri çerçevesinde tasarruflu kullanılması ile ilgili olduğunu tahmin ettiğim bu projenin bakan Kurum’un anlattığı projeden farklı olduğunu tahmin ediyorum.

Konya’ya dış havzalardan su getirilmesi konusu Konya’nın ve Türkiye’nin en önemli meselesi.  Üzerinde çalışılması, programa alınması ve derhal harekete geçilmesi gereken bir önceliğe sahip. Bu projeye start veren sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin kahramanı olacak. Hani, ‘heykeli dikilir’ denir ya… Konya heykele karşı. Konyalı belki heykelini dikmeyecek ama gönlüne silinmez harflerle kazıyacak.

Bugün 8 Mart. Dünya kadınlar günü. Kadınlar için ayrı bir parantez açmaya gerek yok. Kadın anne olduğu için kutsal, eş olduğu için değerli, bacı-abla olduğu için ayrıcalıklı, kız çocuğu olduğu için göz nuru aydınlığıdır. Onlar sadece 8 Mart’ ta değil, yılın tüm günlerinde; annelerimiz olarak saygıyı, eşlerimiz olarak sevgiyi, abla ve bacılarımız olarak değer verilmeyi, kız çocuklarımız olarak bağrımıza basılmayı hak ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nurettin Bay Arşivi