Muhammed Işık

Muhammed Işık

Konyaspor’dan KOCAMAN galibiyet

Konyaspor’dan KOCAMAN galibiyet

Takım olma yolunda iyiye gidiyoruz diyor Aykut Hoca ve daha istediklerimizin tamamını yapabilmiş değiliz diye de ekliyor. Aykut Hoca hiçbir zaman skor endeksli konuşmuyor. Deplasmanda 4 attıkları bir maçın ardından yine temkinli ve gerçekleri göz önüne alarak konuşuyor. Deplasmanda atılan dört gollü maç sonrası bile futbola bakış açısını bozmayan bir hocamız olduğu için gurur duymalıyız.

Maç sonrasında yayıncı kuruluştan gelen defansif ve ofansif futbol anlamında soruya ise “ülkemizde doğrularla yanlışlar yer değiştirmiş” diyerek cevap verdi. Aykut Kocaman’ın futbol anlayışı çok gol yiyip çok gol atmaktan ibaret değildir. Takımın belirlenen sistem içerisinde oynaması, hücumu da savunmayı da toplu olarak yapmasıdır. Futbol böyle bir oyundur. Lakin bizim ülkemizde bireysel olarak çalım atan, sürekli rakip sahada kendi oyuncu grubumuzu görmek istediğimiz bir oyun haline geldi. Aykut Kocaman herşeye rağmen mücadelesini sürdürüyor. Bir gün bu mesleği bırakırsa sırf bu yüzden bırakır. Adam inatla sistem, oyun felsefesi dedikçe insanların gol ve ofansif futbol ile ilgilenmeleri hocayı da sıkıyor. Ben Aykut Kocaman’ın kafasındaki futbola bakışına hayran birisiyim. Kendisi Fenerbahçe’nin yıllarca golcüsü olmasına rağmen çalıştırdığı takımlarda takım halinde savunma ve takım halinde hücum futbolunu istiyor. Oyun disiplininden taviz vermek istemiyor. Ben gol yemeyim ve dağılmayım ama oyunun içinde kalırsam mutlaka gol bulurum diye düşünüyor. Bir maç beş gol atıp diğer maç beş gol yiyen bir takım olmak istemiyor.

Kasımpaşa maçında da gördük ki Konyaspor iyi bir takım olma yolunda ilerliyor. Bajic’in yedek kalması bence de çok doğru bir karardı. Hocanın sahaya çıkardığı onbir rakibe bir tehditti. Hızlı oynayan bir takıma karşı hızlı oyuncularla tehdit oluşturmaktı ve bunu da başardı. Bu konuda da başarılı bir performans sergiledik. Ligin ilk yedi haftası sonrasında liderin iki puan gerisinde averajla dördüncü sıradayız. Bir galibiyet bizi liderlik koltuğuna bile oturtabilir. Önemli olan üst sıralarda kalıcı olabilmek. Ligin ilk haftalarında üst sıralarda olup sonrasında küme düşen takımları gördük. Konyaspor’umuzun ilk beş içerisinde kalması ve yarıştan kopmaması bizim öncelikli hedefimiz olmalıdır. Konyaspor’un üst sıralarda olması şehirdeki heyecanı da beklentiyi de arttırıyor. Ligin henüz başı olmasına rağmen oynanan futbola bakarak herkesin içerisinde bir umut var. Olmaz denilenlerin başarıldığına şahitlik ettik. Belki o sene bu senedir kimbilir…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Işık Arşivi