Hüseyin Taşkıran

Hüseyin Taşkıran

Sen Sivas'ı seyret yar ben de seni

Sen Sivas'ı seyret yar ben de seni

"Milli maç arasına bir hafta erken giren Konyaspor son günlerde alınan kötü sonuçları bir nebze olsa unutmak, daha iyi adapte olmak amacıyla takım halinde Sivas'a bir gezi düzenledi. Konya'dan Sivas'a giden Konyaspor kafilesi........." 

Şeklinde devam edesi geliyor insanın.

Öylesine futboldan uzak, öylesine vasat, öylesine kötü bir performans sergiledi ki Konyaspor, üzerine konuşacak hiçbir şey yok ne yazık ki. Turistik geziye gitmiş gibi sahanın içinde bir oraya bir buraya" Yürüyen" takım vardı karşımızda. 

Evinde Malatyaspor'a yenilmişsin, ardından Fenerbahçe karşısında fark yemişsin, hemen iki gün sonra Kupada 2. Lig ekibine karşı mağlup olup kupadan elenmişsin, geçen hafta 90+4'te şık bir gol yiyerek galibiyeti elden kaçırmışsın, şimdi ise sergilediğin oyuna bak! Ruh yok ruh! Geçtim isteği savaşmayı adamlarda futbol/futbolcu ruhu yok. 

90 dakika boyunca 2 şutumuz var kaleye. Sadece 1 tanesi isabetli. 

Yine sadece 2 orta yapmışız, üstelik isabetli bile değil. Pas trafiği manasız, kontra atağa kalkma gibi bir beceri yok, uzun topla karşı alana geçme denemesi saçma vuruşlarla olmayan bir takım izledik maalesef. 

Böyle olmaz! Olmayacağı da gayet belli. Takım ruhu bitmiş, amaçsız 11 kişi koşup duruyor sahada. Ya hu Amir'in 90 dakika forma giydiği bir takım ne işe yarayacak zaten? Bu potansiyelde bir oyuncuyu oynatacak ne var anlamış değilim. Top tutma yok, pas yeteneği yok, atağa çıkarken aralara kaçma gibi bir niyeti yok, ayağını kırdılar neredeyse itiraz edecek kadar cesareti bile yok. 

11 hafta oldu hala kadro deniyoruz. Sağdakini sola, soldakini sağa, ortadaki ileri, gerideki ortaya ama ne hikmetse hala tutmadı kadromuz. İlk yarı sonuna kadar da bu sancı dinmeyecek belli ki. 

Ya sağlam bir neşter vurulur ya da bu stresle, amaçsız oyunla ligde kaldığımıza şükrederiz sezon sonu. 

Aykut Kocaman ne denese olmuyor, verdiklerini alamıyor belli ki, kadro zaten yetersiz, gelenler de performanslarını kaybetti sanki, mevcut olanlar da resmen eskidi. 

Bizim durumumuzu bilen Sivasspor çıktı sakin sakin oynadı, çok güzel iki gol atarak galibiyeti aldı. Diyecek tek kelime yok bu konuda... Çok güzel iki gol demişken 11 haftanın sonunda atılan en güzel 10 gol diye bir derleme yapılsa bunun 5 tanesini Konyaspor yemiştir. Ne üzücü bir istatistiğimiz var. 

Gelelim yazıma başlık, karikatürüme konu olan o söze... 
Bilenler bilir Sivas yöresinin türkülerinden biridir. Biz cumartesi günü resmen onu yaşadık. Aykut hoca dahil tüm Konyaspor Sivas'ı seyretti, biz de Konyaspor'u. 

Kaleye iki füze geldi Serkan seyretti (Yapacağı bir şey de yoktu o ayrı) 
Sivas sağdan solan ortalarla bunalttı herkes seyretti, 
Top kerelerce önünden geçti ama Amir seyretti, Skubic sezon başından beri seyrediyor, 
Kontra çıkmak için müsait durum varken Ömer Ali seyretti, kilometrelerce yol gidip takım yalnız kalmasın diyen taraftar üzülerek, kızarak, ağlayarak seyretti, Aykut Kocaman haftalardır her maç sonu konuştu konuştu konuştu bu maç o da çaresiz seyretti. 

Kabahatli kim? 

Yönetmin kadro dengesi kabahatli. 
Muhasebesi kabahatli. Kimse kusura bakmasın ama 
Amir ve Bajic ile olur diyen, sürekli sistem deneyen Aykut hoca bu maç ilk kabahatli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Taşkıran Arşivi