Haber Dairesi Başkanı Tatlısu, yeni nesil medya zirvesini değerlendirdi

Ankara’da yapılan ve internet medyasının enine boyuna ele alındığı Yeni Nesil Medya Zirvesi’nde önemli kararlar alındı. Konya’yı Haber Dairesi’nin temsil ettiği zirvenin sonuçları sektör temsilcileri ile paylaşılacak.

Haber Dairesi Başkanı Tatlısu, yeni nesil medya zirvesini değerlendirdi

İnternet Medyası ve Bilişim Federasyonu (İMEF) tarafından düzenlenen zirvede geleceğin medyası olarak nitelendirilen internet haberciliği değerlendirildi.

RTÜK, Kültür Bakanlığı, İletişim Fakültelerinden akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katıldığı programlarda internet haberciliğinin geleceği konuşuldu.

İnternet medyası ile oluşan yeni haber dünyasında farklı tehdit ve avantajların doğduğuna işaret edilen zirvede bu tehditler ve avantajların sektör temsilcileri tarafından doğru teşhis edilmesinin stratejik önemine değinildi.

İMEF Başkanı Dr.Süleyman Basa, Türkiye’nin 81 ilinde 600 internet haber sitesi ile habercilikte yeni bir dünyanın kapısını araladıklarını söyledi. Yakında Meclise getirilecek olan yeni internet kanunu ile bu dünyanın yasal zemine oturtulacağını kaydeden Basa, federasyon olarak bu sürecin aktif taraflarından biri olacaklarını ifade etti.

haber-dairesi-baskani-tatlisu-yeni-nesil-medya-zirvesini-degerlendirdi-002.jpeg

Zirvenin bugün yapılan istişare toplantısında konuşan Haber Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İMEF Konya Temsilcisi Mustafa Tatlısu, Konya olarak ülke meselelerine duyarlı ve seviyeli bir internet haber siteleri potansiyeline sahip olduklarını söyledi.

Tatlısu, “Haber Dairesi olarak 30 yıllık sektör tecrübesi ve kaliteli bir kadro ile yeni nesil haberciliğin içerisindeyiz. Dünya ve Konya yeni bir habercilik modeli ile karşı karşıya. İnsanlar artık haber almak için ne gazete bayine gidiyor, ne de oturup televizyonlarda haber saatini bekliyor. Haberi cebinde, avucunda görmek istiyor. Bizler y, z ve hatta daha yeni kuşaklara seslenecek haber ortamları hazırlıyoruz. Haberciliğin çok önemli 3 kuralı var. Doğru haber, hızlı haber, kuralına göre yazılmış haber. İnsanlar bizden hız ile birlikte kalite ve sorumluluk da bekliyor. Sorumluluğunu almayacağımız habere imza atmıyoruz. İnsanlar bizi güvenerek okuyor. Biz sosyal medya destekli yeni habercilik sektöründe önde yarışıyoruz. Doğru haberciliği inancımızın, hızlı haberciliği mesleğimizin gereği kabul ediyoruz. İnsanlık bu yeni serüvende bizden çok şey istiyor. Medyada yeni bir döneme girilirken, istiyoruzki temelinde bizim de harcımız olsun. Bugün bunun için Ankara’dayız. Bu birliktelik sektöre güç ve kalite getirecektir.“ dedi.

haber-dairesi-baskani-tatlisu-yeni-nesil-medya-zirvesini-degerlendirdi.jpeg

haber-dairesi-baskani-tatlisu-yeni-nesil-medya-zirvesini-degerlendirdi-001.jpeg

haber-dairesi-baskani-tatlisu-yeni-nesil-medya-zirvesini-degerlendirdi.jpeg

haber-dairesi-baskani-tatlisu-yeni-nesil-medya-zirvesini-degerlendirdi-001.jpeg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum