2023 yılında Konya’da en az yağış alan ilçe belli oldu

2023 yılının ilk günlerini yağışsız geçiren Konya, baharla birlikte uzun süreli kar ve yağmurun etkisinde kaldı. Peki, geride bırakmaya hazırlandığımız bu yıl hangi ilçe ne kadar yağış aldı, en az yağış düşen ilçe hangisi oldu? İşte ilçe ilçe rakamlar…

2023 yılında Konya’da en az yağış alan ilçe belli oldu

Konya, genel anlamda bereketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. 2023 yılının yağış verileri belli oldu. En çok yağış alan ilçe Derebucak, en az yağış düşen ilçe ise Ereğli oldu.

YILIN İLK GÜNLERİ KORKUTTU

Konya kent merkezi ve ilçeleri, 2023 yılının ilk günlerini kuraklığın etkisine geçirdi. Meteorolojinin dönemsel yağış haritasında kara listede yer alan şehir, özlemle beklediği yağışlara Şubat ayı itibarıyla kavuştu. Uzun süre kar yağışı etkisini gösterdi ardından da Temmuz ayına kadar sağanak yağmur tüm şehri suladı. Kavurucu yaz sıcağının etkisini kısmen kaybettiği Ekim, Kasım ve Aralık aylarında da yağışlar görüldü.

KONYA’NIN 2023 YILLIK YAĞIŞ VERİLERİ

Hava tahmincisi Kuttusi Demir, Konya’nın 1 yıllık yağış rakamlarını derledi. Verilere göre; şehirde en çok yağış alana ilçe, 1049 kilogram ile açık ara Derebucak oldu. 862 kilogram ile Derbent ikinci, 844 kilogramla da Beyşehir üçüncü sırada yer aldı.

Diğer ilçelerin aldığı yağış miktarı ise şöyle:

2023-yilinda-konyada-en-az-yagis-alan-ilce-belli-oldu.jpeg

2023 yılında gerçekleşen yağışlarda Hadim, Taşkent, Bozkır, Yalıhüyük, Akşehir, Akören, Çeltik, Çumra ve Ereğli dışında kalan ilçeler, yıllık ortalama aldıkları yağışların üzerinde yağışlar aldı.

EN AZ YAĞIŞI EREĞLİ ALDI

22 ilçe bereketli bir yıl geçirirken, şehirde en az yağış düşen ilçe 286 kilogram ile Ereğli oldu.

2023-yilinda-konyada-en-az-yagis-alan-ilce-belli-oldu-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.