Konya dev tatbikata hazır! NATO ile birlikte 4 ülke fiili, 18 ülke gözlemci statüsünde katılım sağlayacak

Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Tatbikatı 21 Haziran'da Konya'da başlayacak. Tatbikata NATO kuvvetleri ile birlikte Azerbaycan, Katar ve Pakistan'ın hava kuvvetleri unsurları katılacak. Ayrıca 18 ülke gözlemci statüsünde eğitimde yer alacak.

Konya dev tatbikata hazır! NATO ile birlikte 4 ülke fiili, 18 ülke gözlemci statüsünde katılım sağlayacak

Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 Eğitimi Türkiye'nin ev sahipliğinde 21 Haziran-02 Temmuz 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tatbikat Azerbaycan, Katar, NATO, Pakistan ve Türk Hava Kuvvetleri ile Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla Konya'da icra edilecek. 

NEFESLER KESİLECEK

Bir senaryo dâhilinde, gerçeğe yakın savaş ortamında tüm katılımcıların bilgi, beceri ve tecrübelerinin paylaşılması ve birleşik harekâta yönelik eğitim seviyelerinin yükseltilmesinin amaçlandığı tatbikata Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı F-16, KC-135, E-7T HİK ve ANKA-S, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2 Fırkateyn ve 2 Hücumbot,  Azerbaycan 2xSU-25 ve 2XMIG-29 uçağı, Katar 4xRafale uçağı, NATO 1xE-3A uçağı ve Pakistan 5xJF-17 uçağı ile fiilî katılım sağlayacak.

GÖZLEMCİ ÜLKELER

Tatbikata Bangladeş, Belarus, Bulgaristan, Burkina Faso, Gürcistan, Irak, İsveç, Kosova, Lübnan, Macaristan, Malezya, Nijerya, Romanya, Tunus, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Japonya gözlemci statüsünde katılacak.

Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi esnasında bir ilk olarak, NATO Mukabele Kuvvetine (NATO Response Force- NRF) taahhüt edilen kabiliyetlerin sertifikasyon kıymetlendirmesi de icra edilecek. NRF kapsamında Çok Yüksek Hazırlıklı Müşterek Görev Kuvvetine Türk Hava Kuvvetleri tarafından taahhüt edilen 6xF-16, 1xKC-135R tanker uçağı ve 6xStinger hava savunma timinin Harbe Hazırlık ve birlikte çalışabilirlik yeteneği denetlenecek.

TATBİKATA KATILACAK PERSONEL VE UÇAKLAR KONYA'YA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tatbikata katılacak personel ve uçakların Konya'ya geldiği bildirildi. Twitter'den yapılan açıklamada "Uluslararası Anadolu Kartalı-2021 (AE-21) Eğitimi 21 Haziran-02 Temmuz 2021 tarihleri arasında, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında (Konya) icra edilecek. Tatbikata katılacak ülkeler ile Hava Kuvvetlerimizin personel ve uçaklarının Konya’ya intikalleri tamamlandı" ifadeleri kullanıldı. 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.