KONYA HAVA DURUMU: Beklenen yağış, fırtına ile geliyor

Tüm Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Eğer tahminler tutarsa, Konya dahil bir çok il sağanak yağmurun etkisi altına girecek. Ayrıca saatteki hızı 70 kilometreye ulaşacak fırtına da görülecek.

KONYA HAVA DURUMU: Beklenen yağış, fırtına ile geliyor

Konya için bahar havasına veda zamanı geldi. Son tahminler tutarsa 3 gün boyunca şehirde yağmur etkili olacak. Ayrıca yarın için fırtına uyarısı da yapıldı.

KONYA İÇİN MÜJDELİ TAHMİN

Konya’ya dair hava tahminleriyle tanınan Amatör Hava Tahmincisi Kuttusi Demir ova çiftçisinin beklediği müjdeli haberi verdi.

Demir; “İl geneli çok güzel bir sistem geliyor. Ana yağış 14-15 Şubat. Konya il genelinde çok güzel bir sistem bizler ile olacak. Gübre atmak isteyen çiftçiler için bugün ve yarın gübre atmanın en iyi zamanı. Bu sistemde Konya'mızda atılan her gübre 14-15 Şubat yağışlarında fazlası ile eriyecektir. Yağışlar yarın öğleden sonra Batı'dan başlayarak start verecek. Allah utandırmasın.” ifadelerini kullandı.

konya-hava-durumu-beklenen-yagis-firtina-ile-geliyor.webp

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava durumu tahmin raporuna göre; şehrin tamamında yarından (13 Şubat 2024 Salı) başlayarak yağmur yağışı etkisini gösterecek. Yağışlar 3 gün boyunca devam edecek.

Bahar havası şehre veda edecek, yağışla birlikte düşüş başlayacak.

Haftalık tahminlere göre ise Konya’da yağışla birlikte saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına da etkisini gösterecek.

Konya’nın 5 günlük ve haftalık hava durumu tahmin raporu için TIKLAYIN

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.