Konya, kardeş şehri Saraybosna’da da çalışıyor

Konya Büyükşehir ve merkez ilçe başkanları kardeş şehir protokolü kapsamında Bosna Hersek’te Pale Belediyesine bir sağlık aracı hibe etti. Aynı çalışmalar kapsamında Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdu açılışı da gerçekleştirildi.

Konya, kardeş şehri Saraybosna’da da çalışıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir Saraybosna ile çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Saraybosna’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve Osmanlı dönemindeki adı Boğazıyumru olan Pale Belediyesine bir sağlık aracı hibe edildi.

Sağlık aracının teslimini Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı birlikte yaptı.

konya-kardes-sehri-saraybosnada-da-calisiyor.jpg

Bosna Hersek’te araç teslimini gerçekleştiren Konya protokolü Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin’e de ziyaret gerçekleştirdi.

konya-kardes-sehri-saraybosnada-da-calisiyor-001.jpg

BOSNA HERSEK’TE KONYA’NIN KATKILARIYLA ÖĞRENCİ YURDU AÇILDI

Sağlık aracı hibesi ve büyükelçi ziyaretinin yanı sıra Konya Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin katkılarıyla yapılan Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdunun açılışı da gerçekleştirildi.

konya-kardes-sehri-saraybosnada-da-calisiyor-003.jpg

Öğrenci yurdunun yapımı, Uğur İbrahim Altay’ın başkanlığını yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından koordine edildi.

konya-kardes-sehri-saraybosnada-da-calisiyor-004.jpg

Başkan Uğur İbrahim Altay, Bosna Hersek’teki öğrenci yurdunun açılışını,

“Başkanlığını yürüttüğüm Türk Dünyası Belediyeler Birliği koordinesinde Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyeleri olarak katkıda bulunduğumuz Bosna Hersek Cumhuriyeti, Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdunun açılışını gerçekleştirdik. Hayırlı Olsun.” ifadeleriyle duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.