Konya’da bir gün ara veren sağanak yağış geri dönüyor

Konya ve ilçelerinde baharla birlikte başlayan ve yazın da devam eden yağmur yağışı bugün ara verdi. Peki, Konya’da yağmur yağışı sürecek mi? Tahminleri güncelleyen Meteoroloji, 5 gün için de uyardı.

Konya’da bir gün ara veren sağanak yağış geri dönüyor

Konya, hem merkez hem de ilçeleriyle kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında kaldı.

Bahar aylarıyla birlikte başlayan ve yazın da devam eden yağışlar, bazı yerlerde sel ve su baskınlarına neden oldu, araçlar yolda kaldı, yol çöktü, ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Tarihinin en yağışlı dönemlerinden birini yaşayan Konya’da yağmur bugün ara verdi. Şehir genelinde yağış görülmedi, güneşli bir hava görüldü.

KONYA’DA HAVA DURUMU

Bölgede yağmur yağışının devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahmin raporunu güncelledi. Buna göre; bir gün ara veren yağmur yarın geri dönüyor.

4 ilçe; Emirgazi, Ereğli, Karapınar ve Halkapınar haricindeki merkez dahil tüm ilçelerde, 16 Haziran 2023 Cuma günü gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların, 21 Haziran’a kadar sürmesi beklenirken, sıcaklıklarda az da olsa düşüş görülecek.

İşte Konya ve ilçelerinin gün gün hava durumu tahmini:

konyada-bir-gun-ara-veren-saganak-yagis-geri-donuyor.jpgkonyada-bir-gun-ara-veren-saganak-yagis-geri-donuyor-001.jpgkonyada-bir-gun-ara-veren-saganak-yagis-geri-donuyor-002.jpgkonyada-bir-gun-ara-veren-saganak-yagis-geri-donuyor-003.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.