Konya’da güneşli havaya veda! Bereket geliyor

Konya'da yağmur özlemi sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Salı günü akşam saatlerinden itibaren şehirde yağışların başlayacağını duyurdu.

Konya’da güneşli havaya veda! Bereket geliyor

Kış aylarında yağmur ve kar yağışından uzak kalan Konya, sonunda beklenen müjdeli haberi aldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Konya'da Salı günü akşam saatlerinden itibaren yağışların başlayacağını açıkladı.

konyada-gunesli-havaya-veda-bereket-geliyor.jpeg

HAVA SICAKLIĞI DÜŞECEK

Tekin, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Konya’da Salı günü başlamasını beklediğimiz yağışlar çarşamba günü de aralıklarla devam edecek. Perşembe günü yağışların ara vermesini bekliyoruz. Konya'da Cuma günü ise yine yağışlı bir hava olacak. Yağışların sağanak ve yağmur şeklinde olmasını bekliyoruz. Salı günü 16 derece olan hava sıcaklığı Çarşamba 10, Perşembe 12, Cuma günü ise 13 derece olmasını tahmin etmekteyiz.”

konyada-gunesli-havaya-veda-bereket-geliyor-001.jpeg

FIRTINAYA DİKKAT

Etkili olması beklenen fırtınaya karşı da vatandaşlara uyarılarda bulunan Tekin, “Salı günü Kıyı Ege’de, Akdeniz’de ve İç Anadolu’nun batısında güneyli yönlerden rüzgar, fırtına şeklinde esecek. Saatteki hızı 50 ila 70, yer yer 80 kilometreyi bulabilir.” şeklinde konuştu.

konyada-gunesli-havaya-veda-bereket-geliyor-002.jpeg

YURT GENELİNDE YAĞIŞ OLACAK

Ülke genelinde yağışlı havanın hakim olacağına dikkat çeken Fevzi Burak Tekin “Salı günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusunda sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekliyoruz. Özellikle Salı günü Marmara’nın Batısı, kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğusunda çok şiddetli yağışların olmasını tahmin ediyoruz. Çarşamba günü yağışlı hava ülke genelinde devam edecek. Perşembe kuzey ve iç, Cuma günü ise yurt genelinde yağışlı sistemin etkilerini göreceğiz. Hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyrediyordu, Çarşamba günü itibariyle hava sıcaklıklarında bir düşüş bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

konyada-gunesli-havaya-veda-bereket-geliyor-003.jpeg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.