Konya’da UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi

AFAD’ın Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin arama kurtarma personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda ilgili paydaş kurumlarla çalışmalar başladı. Bu kapsamda Konya'da UMKE ekiplerine 6 gün süreyle depremde arama ve kurtarma eğitimi verilecek.

Konya’da UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi

06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda, ülkemizde yaşanabilecek her tür afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak arama ve kurtarma ekiplerinin etkin müdahalede bulunabilmesi için kapasitelerinin artırılmasının önemi ortaya çıktı.

HEDEF 100 BİN ARAMA KURTARMA PERSONELİ

AFAD Başkanlığı, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışı ile Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahale için Cumhuriyetin 100. yılında 100 Bin Arama Kurtarma Personeli yetiştirme hedefi doğrultusunda paydaş kurum ve kuruluşların katılımı ile çalışmalara başlamıştı.

konyada-umke-ekiplerine-arama-kurtarma-egitimi.jpg

KONYA'DA UMKE EKİPLERİ ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ

Bu kapsamda Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP)’da yer alan kamu ve sivil toplum kuruluşu çalışanlarının eğitimlerine başladı.

İlk olarak Konya İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerine “Depremde Arama ve Kurtarma” eğitimi verildi. Çalışmanın 6 gün süreyle devam edeceği bildirildi.

konyada-umke-ekiplerine-arama-kurtarma-egitimi-001.jpg

konyada-umke-ekiplerine-arama-kurtarma-egitimi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.