Konya'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor

Türkiye, yarın itibarıyla yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Konya'da da 2 gün boyunca aralıksız yağış bekleniyor. Şehirde bazı yerlerde yoğun kar yağışı da görülebilir. İşte hem Meteorolojinin hem de hava tahmincilerinin güncel tahminleri.

Konya'da yarın yoğun kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 21 Aralık Perşembe günü yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini duyurdu.

Sarı ve turuncu kodlu uyarılan iller; İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla, Çanakkale, Muğla ve Antalya oldu, vatandaşlar; ani sel, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda AFAD tarafından da uyarıldı.

KONYA'DA 2 GÜN BOYUNCA YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji, Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporunu da güncelledi. Verilere göre; yarın şehrin tamamında yağış etkili olacak. Bazı ilçelerde akşam ve gece saatlerinde kar yağışı görülecek.

Hava tahmincisi Kuttusi Demir'e göre; kar yağışı beklenen yerler şunlar:

Seydişehir, Derebucak, Hüyük, Beyşehir, Taşkent, Hadim, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Derbent, Doğanhisar, Ilgın, Akşehir, Kadınhanı, Sarayönü, Tuzlukçu, Yunak, Akören ve Çeltik ilçelerinin yüksekleri ile Meram ve Selçuklu'daki; İnlice, Sağlık, Kent Ormanları, Kızılören, Sızma, Başarakavak ve Bilecik gibi yüksek rakımlı konumlar.

Demir; Hadim, Taşkent, Derebucak, Derbent, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Seydişehir'in yüksekleri ile Toroslar boyunca kar yağışının yoğun olabileceğini bildirdi.

Yağmurun etkisini Cuma günü de sürdürmesi beklenirken, hafta sonunda Konya'da çok bulutlu bir hava hakim olacak.

İşte Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmini:

konyada-yarin-yogun-kar-yagisi-bekleniyor-haber-dairesi.jpg

konyada-yarin-yogun-kar-yagisi-bekleniyor-haber-dairesi-001.jpg

konyada-yarin-yogun-kar-yagisi-bekleniyor-haber-dairesi-002.jpg

konyada-yarin-yogun-kar-yagisi-bekleniyor-haber-dairesi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.