Mart ayı Konya’ya yağışla veda edecek

Yağışlı bir haftayı geride bırakan Konya’da Mart ayının son günlerine dair tahminler belli oldu. Verilere göre; önümüzdeki hafta şehir yağmur yağışının etkisinde olacak. Hava sıcaklığı ise mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Mart ayı Konya’ya yağışla veda edecek

Konya ve bölgesi geçen haftayı yağışın etkisinde geçirdi. Yağmurla başlayan yağış, tüm şehirde kara dönüştü. Kent merkezinde seyirlik yağan kar, ilçelerin neredeyse tamamında örtü oluşturdu.

Hava sıcaklığındaki ani düşüş zirai don tehlikesi oluşturunca çiftçiler endişeli 3 gün geçirdi. Son yılların en sıcak kışını yaşayan Türkiye’de Mart yağışları genel anlamda üreticinin yüzünü güldürdü.

MART KONYA’YA YAĞIŞLA VEDA EDECEK

Peki Mart yağışları devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, şehrin yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine giriceğini kaydetti.

meteoroloji-genel-mudurlugu-hava-tahmin-uzmani-fevzi-burak-tekin.jpeg

Pazartesi merkez dışındaki bir çok ilçede Salı günü de şehrin neredeyse tamamında görülecek yağışlar Çarşamba ve Perşembe günü ara verecek.

Sonrasındaki 3 gün Konya’da yeniden yağış görülecek ve Mart ayı yağmurla uğurlanacak.

mart-ayi-konyaya-yagisla-veda-edecek-001.jpg

FIRTINAYA DİKKAT

Bu arada yarın (25 Mart 2024) Konya’da fırtına etkili olacak. Saatte 80 kilometre hıza kadar çıkacak fırtına gece saat 23.00’e kadar sürecek.

Bu nedenle vatandaşların çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

Öte yandan hava sıcaklığında da önemli bir değişim olacak. Sıcaklıkların Pazartesi gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde artarak mevsim normalleri civarına, hafta ortasından itibaren mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.