Meteoroloji Konya’yı yarın için de uyardı

Meteoroloji, Konya ve bölgesi için bugün gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapmıştı. Saat 13’te başlayacağı tahmin edilen yağmur saat 15 itibarıyla henüz düşmedi. Bölge Müdürlüğü, şehri yarın (3 Eylül 2023 Pazar) için de uyardı.

Meteoroloji Konya’yı yarın için de uyardı

Hala sıcak havanın etkisinde bulunan Konya için Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunmuştu.

Saat 13’te başlayacağı belirtilen yağmur yağışının 19 ilçede etkili olacağı belirtilmiş ve saat 21’e kadar devam edeceği tahmin edilmişti.

Saat 15 itibarıyla beklenen yağış şehre düşmedi. Sıcak hava da etkisini devam ettirirken, Meteoroloji’den yeni bir uyarı daha geldi.

KONYA’DA PAZAR GÜNÜ KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 03 Eylül 2023 Pazar günü ilk saatlerden itibaren Konya'nın kuzey ve doğusu (Meram, Selçuklu, Karatay, Derbent, Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Altınekin, Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Çeltik, Akşehir, Tuzlukçu, Karapınar, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar) ile Aksaray ve Niğde çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, çatı uçması, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Gece yarısı başlayacak yağışların saat 22’ye kadar devam edeceği bildirildi.

meteoroloji-konyayi-yarin-icin-de-uyardi.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.