Konya’ya kar müjdesi! Meteoroloji tarih verdi

Konya’ya müjdeli haber geldi. Yarın itibarıyla ülke genelinde yağışlı havanın hakim olacağını belirten MGM Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Konya’da Perşembe ve Cuma günleri karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Konya’ya kar müjdesi! Meteoroloji tarih verdi

Konya’da Mart kapıdan baktıracak gibi görünüyor. Son verilere göre şehirde 3 gün boyunca önce yağmur ardından kar yağışı ve dondurucu soğuk bekleniyor.

HABER DAİRESİ MGM UZMANIYLA GÖRÜŞTÜ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdiğini belirtti.

konyaya-kar-mujdesi-meteoroloji-tarih-verdi.jpeg

KAR YAĞACAK, SICAKLIK DÜŞECEK

Tekin, “Hafta sonuna kadar hemen hemen ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak. Konya’da Salı günü yağış beklemiyoruz. Parçalı az bulutlu bir hava hakim olacak. Çarşamba günü ise öğle saatlerinden sonra Konya’da yağmur şeklinde yağışı göreceğiz. Perşembe günü itibariyle ise hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. Sıcaklıklar gece 2, Cuma -1, hafta sonu 0 ila -2 derece arasında olacak. Özellikle gece saatlerinde yağışlar etkisini artıracak. Perşembe ve Cuma günleri karla karışık yağmur şeklinde görülen yağış hafta sonu ise Konya’yı terk edecek. Sıcaklıklar Cumartesi 7, Pazar günü ise 10 dereceye kadar çıkacak.” dedi.

konyaya-kar-mujdesi-meteoroloji-tarih-verdi.jpg

“İÇ ANADOLU BÖLGESİNDE YAĞIŞ OLACAK”

İç Anadolu bölgesi geneline önümüzdeki 3 gün boyunca yağış görüleceğini ifade eden Tekin, “Yağşılar genellikle yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Özellikle Çarşambayı Perşembeye bağlayan gece yağışların genelinin kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Hafta sonu ise bölge genelinde yağış beklemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

konyaya-kar-mujdesi-meteoroloji-tarih-verdi-002.jpg

ÜLKE GENELİNDE HAVA DURUMU

Yurt genelindeki hava durumu tahminlerine ilişkin de konuşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, şu ifadelere yer verdi:

“Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı-Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in Doğusu, Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yağışları göreceğiz. Perşembe günü ise kıyı Ege, Antalya ve Burdur dışında yağışlı hava etkisini sürdürecek.

konyaya-kar-mujdesi-meteoroloji-tarih-verdi-001.jpeg

Cuma günü Marmara’nın batısı, kıyı Ege ve Antalya dışında yağışlı hava ülke genelinde etkili olmaya devam edecek. Cumartesi günü bu yağışlı sistem kuzey doğuya çekilecek. Pazar günü itibariyle ise ülkemizi terk etmesini beklemekteyiz. Ülke genelinde hava sıcaklığı azalma trendine girecek. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesini tahmin ediyoruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.