Yer Konya! Çuvalın içindekileri görenler şaştı kaldı

Konya’nın Altınekin ilçesinde jandarma ekiplerince durdurulan bir yolcu otobüsünün bagajında 5 tavus kuşu ele geçirildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Konya Şube Müdürlüğü ekiplerince, bir kişiye toplamda 41 bin 817 lira idari para cezası yazıldı.

Yer Konya! Çuvalın içindekileri görenler şaştı kaldı

Konya Altınekin İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İstanbul’a giden şehirlerarası bir yolcu otobüsünde kaçak olarak tavus kuşu taşındığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

BAGAJDA 5 TAVUS KUŞU BULUNDU

Jandarma ekiplerince yapılan aramada otobüsün bagaj kısmında çuvala konulmuş 5 adet tavus kuşu ele geçirildi. Jandarma ekiplerince el konulan tavus kuşları Doğa Koruma ve Milli Parklar Konya Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

41 BİN 817 LİRA CEZA YAZILDI

Tavus kuşunu izinsiz ve belgesiz nakleden H.A.G. isimli bir kişiye “Taraf olunan uluslararası sözleşmelerle ticareti yasaklanan yerli ve yabancı hayvanları canlı veya cansız olarak veya bunların et, yumurta, deri, post, boynuz ve benzeri parçaları ile türevlerinin izinsiz olarak satmak, satın almak nakletmek ve bunların ithalatı ve ihracatı yapmak" maddesi gereği 41 bin 817 lira idari para cezası kesildi.

yer-konya-cuvalin-icindekileri-gorenler-sasti-kaldi.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.