Milliler EURO 2024'e lider olarak gidiyor

Almanya'daki finalleri garantileyen A Milli Takımımız, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu sekizinci ve son maçında deplasmanda Galler ile karşılaştı. Maç 1-1 eşitlikle sona erdi ve Türkiye grubunu lider olarak tamamladı.

Milliler EURO 2024'e lider olarak gidiyor

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu sekizinci ve son haftasında Galler ile deplasmanda karşılaşan Milli Takımımız karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

TÜRKİYE TARİH YAZARAK 2024'TE

Bu mücadele öncesi EURO 2024'e katılmayı garantileyen ve liderlik için sahaya çıkan Ay-Yıldızlılar, 17 puanla tarihinde ilk kez bir turnuvaya grup lideri olarak katılmaya hak kazandı.

milliler-euro-2024e-lider-olarak-gidiyor.jpg

Cardiff City'de oynanan karşılaşmada Galler'in golü 7. dakikada Neco Williams'tan geldi. Milli Takımımızın golünü 70. dakikada penaltıdan Yusuf Yazıcı kaydetti.

Bu sonuçla Galler de grubu 12 puanla 3. sırada bitirdi. Grubun diğer karşılaşmasında Hırvatistan sahasında konuk ettiği Ermenistan'ı 1-0 mağlup etti.

milliler-euro-2024e-lider-olarak-gidiyor-001.jpg

TURNUVA 14 HAZİRAN'DA

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası, Almanya'nın ev sahipliğinde 14 Haziran - 14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. EURO 2024'ün kura çekimi ise 2 Aralık'ta Hamburg'da gerçekleştirilecek.

milliler-euro-2024e-lider-olarak-gidiyor-002.jpg

TÜRK TARAFTARLAR MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Galler ile deplasmanda oynanan karşılaşmada Türk taraftarlar da tribündeki yerini aldı.

Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Türk taraftarlar, Cardiff City Stadı'nda kendilerine ayrılan yerden ay-yıldızlı ekibe destek verdi. Bazı Türk taraftarların Galli taraftarların arasında da karşılaşmayı izlediği görüldü.

Kapasitesi 33 bin kişilik olan Cardiff City Stadı'nın tamamına yakını doldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.