Genç Kart başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak

Genç Kart uygulaması başladı. 18 yaşına giren gençler sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli faydalanabilecek. Müze ve ören yerleri de 1 yıl ücretsiz gezilebilecek. Peki başvurular nasıl yapılacak, işte ayrıntılar…

Genç Kart başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Eylül 2023'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, 18 yaşına giren gençlere 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceklerini bildirmişti.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

O karar bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığının kültür ve sanat projesi kapsamında uygulamaya konulan Genç Kart; Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Konser Alanları İşletme Müdürlüğü, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi İşletme Müdürlüğünün sanat etkinliklerine 18 yaşına giren tüm gençler için 1 yıl süreyle her bir kurum için bir defaya mahsus olacak şekilde ücretsiz erişim imkânı sunacaktır.

MÜZE VE ÖREN YERLERİ 1 YIL ÜCRETSİZ

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri de 1 yıl boyunca ücretsiz olacaktır.

Genç Kart uygulaması başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "GençKart" uygulaması ile sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanma imkanı sağlayan Cumhurbaşkanı Kararı'nın, Resmi Gazete'de yayımlanmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Ersoy, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından Devlet Tiyatrolarımıza, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzden Devlet Opera ve Balesi ile Atatürk Kültür Merkezine, kültür ve sanat kurumlarımızda sahnelenecek etkinliklerimizden gençlerimiz, bir kereye mahsus olmak üzere ücretsiz yararlanabilecek. 18 yaşındaki gençlerin bir yıl boyunca kullanabileceği bu kültür ve sanat projemiz ile Bakanlığımıza bağlı müze ve ören yerleri de ücretsiz olacak. Gençler, GençKart başvurularınızı e-devlet üzerinden yapabilirsiniz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.